Veliki broj zvanica i gostiju na otvaranju 48. Internacionalne Una regate

Ovogodišnju 48. Internacionalnu turističku Una regatu otvorila je direktorica Misije Američke razvojne agencije (USAID) u Bosni i Hercegovini Courtney Chubb, a svečanoj ceremoniji otvaranja u Martin Brodu prisustvovalo je više od 500 učesnika prve veslačke etape, te brojni građani i predstavnici javnog i političkog života u BiH i regionu.

– Veliku zahvalnost dugujemo generalnom pokrovitelju Vladi Federacije BiH i Federalnom ministarstvu za okoliš i turizam. Također, ponosni smo na prisustvo velikog broja predstavnika USAID-a BiH i USAID Turizam, odnosno na saradnju i podršku koju imamo u posljednje vrijeme. Više smo nego zadovoljni ovogodišnjim brojem učesnika, a potrudili smo se i da pripremimo vrhunske uslove, kao i reprezentativan zabavni program. Zato sam siguran da ćemo maksimalno uživati ovih dana na našoj smaragdnoj Uni – riječi su direktora Javnog preduzeća “Nacionalni park Una” Amarilda Mulića.

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić poželio je svim gostima i turistima dobrodošlicu, a ne sumnja da će provod na jednoj od najljepših rijeka u BiH biti nezaboravan.

– Mi vas dočekujemo sa osmijehom i najvećom mogućom dobrodošlicom. Preporučujem svima da se maksimalno opuste i dožive Unu, Bihać i Nacionalni park Unu na najljepši mogući način. To kažem jer ste u sigurnim rukama, s obzirom da su za organizaciju i bezbjednost zaduženi najbolji i najsposobniji ljudi na vodi u našoj zemlji, pa i šire – kazao je gradonačelnik Fazlić.

Više od 500 prijavljenih učesnika prve veslačke etape jutros je krenulo prema prvoj najatraktivnijoj destinaciji u Nacionalnom parku Una – Štrbačkom buku. Po završetku današnje veslačke dionice, za sve učesnike i posjetitelje na Štrbačkom buku bit će pripremljen bogat zabavni program.

(FENA)