Zaimović razgovarao s predstavnicima penzionera u Federaciji BiH

Zaimović razgovarao s predstavnicima penzionera u Federaciji BiH

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Mirsad Zaimović održao je radni sastanak na zahtjev predstavnika Saveza udruženja penzionera i Saveza županijskih udruga penzionera u Federaciji BiH, saopćeno je iz Zaimovićevog kabineta.

Razgovarano je o Prijedlogu zakona o vanrednom usklađivanju penzija ostvarenih po Zakonu o službi u oružanim snagama Bosne i Hercegovine, koji je upućen u proceduru Predstavničkog doma.

Predstavnici Saveza su iskazali kritike i nezadovoljstvo ističući da predložena zakonska regulativa predstavlja štetan i neravnopravan tretman svih sadašnjih i budućih penzionera u Federaciji BiH.

Tokom sastanka predstavnici Saveza informisali su predsjedavajućeg Zaimovića o svojim dosadašnjim aktivnostima te iznijeli zahtjeve s ciljem poboljšanja statusa penzionera usvajanjem nove zakonske regulative iz te oblasti.

Delegaciju Saveza udruženja penzionera u Federaciji BiH činili su predsjednik Upravnog odbora Redžo Mehić i zamjenik predsjednika Upravnog odbora Haso Halilović, a uime
Saveza županijskih udruga penzionera u Federaciji BiH predsjednik Ivan Kožul i predsjednik Skupštine Slavko Katava.

(FENA)