Zanimljivi proizvodi, suveniri i rukotvorine na novogodišnjem bazaru u Goraždu

Opće udruženje “Stari zanati“ u okviru manifestacije “U susret Novoj 2023. godini“ u Goraždu je organiziralo novogodišnji bazar.

 

Na obje strane Drine, na platou ispred Biznis centra te u ulici Zaima Imamovića u centru grada izloženi su zanimljivi proizvodi, suveniri i rukotvorine koje građani mogu kupiti po simboličnim cijenama.

U udruženju “Stari zanati“ ističu da su na ovaj način željeli doprinijeti prazničnoj atmosferi u gradu na Drini.

– Organizacija ovakvih bazara i sajmova već je postala tradicija u različitim periodima godine u Goraždu. Uz doprinos prazničnoj atmosferi, stvaramo prilike i našim izlagačima da izlože i prodaju svoje zanimljive proizvode i poslastice – kazao je sekretar udruženja Elvir Ćurovac.

Podršku bazaru sinoć su dali i mališani i roditelji goraždanskih vrtića “Sunce“ i “Zvjezdice“ prodajom raznih proizvoda i poslastica koje su sami pripremili.

Grad Goražde u saradnji sa JU Centar za kulturu Goražde, po prvi put ove godine organizirao je manifestaciju “U susret Novoj 2023. godini”. Želja organizatora je da građanima, a posebno najlmlađima, priredi sadržaje koji će doprinijeti prazničnom duhu u tom gradu.

Uz 23. internacionalni dječiji festival “Šta se pjesmom sanja“ u okviru manifestacije priređene su i “Drinske večeri dječije poezije“ te veče tradicionalnih igara u BiH. Novogodišnji bazar trajat će do 30. decembra, a narednih dana mališani će moći uživati i u igrokazu “Djeda mraz u šumi čuda“, bit će priređena i novogodišnja čajanka te kulturno-zabavni program za djecu i odrasle na platou Centra za kulturu.

(FENA)