Zaustavljanje odlaska mladih iz BiH poticanjem samozapošljavanja

Srednja ekonomska škola u Mostaru, pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, organizira stručnu edukaciju za maturante srednjih strukovnih škola.

U okviru projekta “Zaustavljanje odlaska mladih s prostora Bosne i Hercegovine poticanjem samozapošljavanja” Srednja ekonomska škola Joze Martinovića u Mostaru organizira stručnu edukaciju koja će biti održana u prostorijama škole 16. veljače u 13 sati, priopćili su u četvrtak iz spomenute škole.

Kako navode, edukacija je namijenjena učenicima završnih razreda srednjih strukovnih škola, a cilj je upoznati maturante s osnovnim koracima započinjanja vlastitog posla, motivirati ih i dati smjernice za realiziranje njihovih poslovnih ideja.

Edukaciju će izvoditi profesori ekonomske skupine predmeta, informatike i hrvatskoga i njemačkog jezika prema planu i programu prilagođenom temi i ishodima edukacije ove vrste, a ostvarena je i suradnja s Ministarstvom gospodarstva HNŽ-a te s poduzetnicima s područja Mostara, koji će aktivno sudjelovati u izvedbi planiranih radionica.

Srednja ekonomska škola Joze Martinovića poziva zainteresirane maturante strukovnih škola da se prijave na adresu elektroničke pošte ekonomskaskola@hotmail.com ili telefonom na broj – 036 310 846.

Prijave su otvorene do 15. veljače, stoji u priopćenju.

(FENA)