Završna kampanja Pokreta Snaga Domovine, fokus stavljen na dijasporu

Danas je počela završna kampanja Pokreta Snaga Domovine “Da sve ovo jednom bude juče. Registruj se! Glasaj!“ koja ima za cilj da u zadnjih 10 dana perioda registracije koji završava 19.07. motiviše građane i građanke koji žive izvan BiH da se registruju za oktobarske izbore.

Kako kažu, bilbordi njihove kampanje su istaknuti na graničnim prijelazima i gradovima koji se nalaze u blizini granice.

“Moramo naglasiti da u političkoj situaciji u kojoj se nalazi naša domovina Bosna i Hercegovina svaki glas može biti odlučujući. Apelujemo na sve naše građanke i građane koji žive u inostranstvu da iskoriste svoje najače oružje u borbi protiv dijeljenja države i društva, korupcije i nepotizma. To je njihov glas. Samo uz njihovu pomoć naša domovina može krenuti putem promjene i bolje budućnosti”, kazao je predsjednik Pokreta Snaga domovine Ahmed Husagić .

Također, pozivao je sve Bosnace i Hercegovce i Bosanke i Hercegovke koji žive u domovini da im pomognu tako što će kontaktirati svoju porodicu i prijatelje koji žive van BiH i zamoliti ih da se registruju za izbore.

“Smatramo da smo samo mi ti koji mogu da doprinesu boljitku države. Već 25 godina čekamo da to neko drugi uradi za nas i valjda smo sada svjesni da smo mi jedini koji to žele i mogu”.

Kako kažu, registracija se može izvršiti na službenoj stranici Centralne izborne komisije BiH: https://eizbori.izbori.ba

“A ako je potrebna pomoć građani i građanke se mogu prijaviti preko stranice: www.glasajmo.ba“, dodaju.