Krišto i Plenković s predsjednicima i članovima Koordinacije HDZ – a iz inozemstva

U Šibeniku je održan sastanak kandidatkinje za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjane Krišto i predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića s predsjednicima i članovima Koordinacije HDZ-a iz inozemstva.

Sastanak je uvod za obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti kojim se obilježava operacija “Oluja” koja je bila konačna pobjeda u Domovinskom ratu, priopćeno je iz Ureda za informiraje HDZ-a BiH.

Istaknuto je kako je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti poseban dan hrvatskog ponosa i zajedništva Hrvata u domovini i izvan nje.

Hrvati iz Bosne i Hercegovine i danas vode političke borbe za svoju opstojnost kao konstitutivnog naroda. Opći izbori u listopadu imaju poseban značaj što je bila jedna od posebnih tema današnjeg susreta s političkim vrhom predvođenog predsjednikom Plenkovićem.

Uz potporu Koordinacije HDZ-a želi se napraviti okvir koji će u konačnici pridonijeti što boljem uspjehu HDZ-a BiH i HNS-a i legitimnost hrvatske biračke volje, navodi se u priopćenju.

(FENA)