Reprezentativka BiH u umjetničkom klizanju Zara Husedžinović na juniorskom Grand Prixu u Češkoj

Reprezentativka Bosne i Hercegovine u umjetničkom klizanju Zara Husedžinović, članica KSL “Unity”, uz podršku Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine, pod rukovodstvom trenera Karla Požgajčića, nastupila je od 31. augusta do 3. septembra na ISU Junior Grand Prix u Ostravi (Češka).

Na tom vrhunskom takmičenju, nastupilo je 106 najboljih juniora iz 29 zemalja svijeta. Reprezentativka BiH je imala dobar nastup i takmičenje u kategoriji djevojaka završila na 34. mjestu.

Prvo mjesto i zlatnu medalju osvojila je Mao Shimda iz Japana, druga je bila Minsol Kwon iz Koreje, a bronza je pripala Ikura Kushida iz Japana.

– Savez je zadovoljan nastupom naše reprezentativke u Ostravi. Zbog nedostatka leda i i drugih uslova za pripreme u Sarajevu, Zara je bila prinuđena da, pred odlazak u Češku, trenira u Zagrebu. Ističemo da je od maja ove godine imala samo 20 dana priprema na ledu u Celju i Zagrebu. Znajući našu situaciju, da smo jedini Olimpijski grad na svijetu koji nema ledenu dvoranu, na takmičenjima naši reprezentativci izazivaju odušvljenje i podršku kolega iz drugih saveza i simpatije prisutne publike – saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova BiH.

U nastavku klizačke sezone, bh. reprezentativka Lana Galijašević nastupit će od 28. septembra do 1. oktobra ove godine na ISU Junior Grand Prix u Gdansku (Poljska).

(FENA)