SDA proglasila pobjedu u Vogošći, SDP u Tuzli

Dva sata nakon zatvaranja biračkih mjesta u šest gradova i općina na prijevremenim lokalnim izborima pobjede svojih kandidata proglasili su Stranka demokratske akcije u Vogošći te Socijaldemokratska partija u Tuzli.

Na osnovu preliminarnih rezultata glasanja iz SDA je za Klix.ba potvrđeno da je novi načelnik općine Vogošća njihov kandidat Migdad Hasanović.

Na osnovu 70 posto prebrojanih glasova u SDA-u je utvrđeno da njihov kandidat ima skoro dvostruko više glasova od kandidata Trojke.

Za načelnika općine Vogošća kandidirani su bili Adnan Šerak (Ujedinjeni – NiP-NS-SDP) i Migdad Hasanović (Stranka demokratske akcije -SDA).

Socijaldemokratska partija BiH proglasila je pobjedu svog kandidata za gtradočalenika Tuzle – Zijada Lugavića.

U Tuzli su održani prijevremeni izbori za novog gradonačelnika, nakon što je Jasmin Imamović podnio ostavku na tu funkciju. Na njegov prijedlog za vršioca dužnosti je izabran Lugavić, koji je, kako tvrde iz SDP-a na ovim izborima dobio većinsku podršku birača.

Savez nezavisnih socijaldemokrata također je proglasio pobjede svojih kandidata za gradonačelnika Zvornika i načelnika Bratunca, Bojana Ivanovića i Lazara Prodanovića, dok je PoMak proglasio pobjedu svog kandidata Elvedina Sedića za gradonačelnika Bihaća.

Prvi zvanični preliminarni rezultati koje će objaviti Centralna izborna komisija očekuju se do 22.30 sati.

(FENA)