Đuričić: Velika je čast dobiti prvi put ovakvu nagradu (VIDEO)

ako sam srećna, velika je čast dobiti prvi put ovakvu nagradu. Iako imam iskustvo u tome, ali ne ovako veliku ex jugoslovensku nisam očekivala – istaknula je srbijanska glumica Jasna Đuričić kojoj je sinoć uručena nagrada Srce Sarajeva za Najbolju glumicu TV serije ovogodišnjeg 27. Sarajevo Film Festivala.

Đuričić je ostvarila ulogu u seriji “Grupa”. Ona je medijima po završetku ceremonije dodjele nagrada istaknula da pripada staroj školi jugoslovenske glume u kojoj su ih profesori učili da nema malih i velikih uloga, nego da je pristup uvijek isti i to se vremenom nagradi.

– I večeras mi je srce puno Srce Sarajeva. Ovo je tumač za mene, u ulozi predsjednice žirija glavnog Takmičarskog programa, drugo, tu je uloga u filmu “Quo vadis Aida”, a prvi puta smo se vidjeli nakon snimanja filma jer zbog pandemije nismo mogli. Sretna sam jer je oko mene puno dragih ljudi. Sarajevo je takvo bilo i prije rata kada sam bila student, kada sam dolazila na “Sarajevsku zimu” i na MESS i to je jedno isto Sarajevo, bez obzira na sve duh Sarajeva je sačuvan – ustvrdila je ona.

(FENA)