Humanitarni koncert Amire Medunjanin i Damira Imamovića za Fondaciju Our Kids

Istaknuti bh. umjetnici Amira Medunjanin i Damir Imamović nastupiti će večeras u okviru humanitarne misije Fondacije Our Kids iz Londona.

Medunjanin i Imamović nastupiti će u pratnji vrhunskog muzičara Boška Jovića. Na koncertu “Merak mi je” vrsni muzičari će publiku provesti kroz historiju sevdaha.

Zbog specifičnih uslova, taj humanitarni koncert će biti održan u subotu 11. decembra s početkom u 19 sati, po britanskom vremenu (odnosno 20 sati po srednjovropskom vremenu) u online formi. “Ulaz” na koncert je besplatan uz podsjećanje da je ovo humanitarni koncert i da su sve donacije dobro došle.

Cilj Fondacije Our Kids iz Londona je  da pomaže djecu bez roditelja i sve mlade ljude sa specijalnim potrebama u Bosni  i Hercegovini.  Zajedno sa svojim partnerima, organizacija  je dosad uspješno implementirala nekoliko projekata, koji su unaprijedili svakodnevni život stotina djece u BiH. Fondacija Our Kids UK je učinila mnogo toga da proteklih godina  pomogne djeci i mladima u ustanovama socijalne zaštite u Bosni i Hercegovini. Pomoć su pružali  toj djeci i po njihovom izlasku iz tih ustanova kako bi ih podržali na putu ka samostalnosti, intergaciji u društvo i ostvarivanju njihovih ljudskih prava.

Pored Amire Medunjanin doprinos radu Fondacije daje i bivši bh. reprezentativac Saša Papac, saopćio je BH infodesk.

(FENA)